Opschoondag 9 maart 2013

Opschoondag 9 maart 2013

Landelijke opschoondag

IMG_2034
In de stromende regen kwam een groepje buurtbewoners op zaterdag 9 maart om 9.00 uur aan het Dalveen bij elkaar in het kader van de landelijke opschoondag. De koffie was erg welkom, want behalve regen was het ook nog guur… maar met frisse moed, en na een aanmoedigend woordje door wethouder Bram Meijer (die zelf ook een hesje aantrok en de knijpstok ter hand nam) pakten we allemaal ons gereedschap en trokken we de wijk in.
De oogst: een enkele plastic fles, een paar blikjes, hier en daar wat plastic zakjes, maar vooral véél vuurwerkresten en heel veel sigarettenpeuken! Kom op, medebuurtbewoners, laten we de wijk met zijn allen netjes houden, en geen afval, hoe klein ook, op straat gooien! En na Oud en Nieuw de boel weer opruimen…
Toch viel het totaal afval mee, en in vergelijking met vorige jaren wordt het gelukkig niet meer qua hoeveelheid! Dit jaar toch weer 65kg afval.
De gemeente zal nog een keer de sloten opgaan, want daar konden we niet bijkomen (en er liggen nog de nodige voetballen). Ook de WOS was weer paraat. Ondanks de regen is er in korte tijd veel gedaan, want vele handen maken ook hier weer licht werk. Zelfs een paar voetballertjes kwamen helpen omdat hun wedstrijd vanwege de regen niet doorging. Gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.