25 jaar venenwijk – Hans Kok

25 jaar venenwijk – Hans Kok

Naar aanleiding van het 25 jarig bestaan hebben we een aantal buurtbewoners gevraagd een stukje te schrijven voor ons wijkkrantje de Van Veen. Deze verhalen geven inzicht in de ontwikkeling van onze wijk en onze vereniging. De komende periode zullen we daarom een aantal van deze stukjes ook plaatsen op onze website.

Vandaag het stuk van Hans Kok
 
Venenwijk in aanbouw.

Ik stond al jaren ingeschreven voor een woning, ik wilde op mijzelf wonen en trouwen.

En ja hoor ik kreeg van gemeente Wateringen een woning aangeboden in Suydervelt  een flat aan de lange spruit nieuwbouw.

Ik heb daar 4 jaar gewoond het beviel ons wel maar er werd weer een nieuwe wijk gebouwd aan de Bovendijk.

Ach dachten we misschien wel leuk een eengezins woning dus inschrijven na wat bedenk tijd het was wel een koopwoning  van 120.000 gulden.

Maar goed wij kregen een lijst met bouwnummers en tekeningen van de huizen en dan kiezen welke ons leuk leek.

Na een aantal weken kregen wij op 20-05-1983 het bericht  van de gemeente wateringen dat wij het huis met bouw nummer 3 toegewezen hadden gekregen.

Dat was een hele verrassing want dat was ook de eerste woning die we hadden aangegeven op de voorkeurs lijst.

Dus op naar de Bovendijk om te kijken waar ons huis kwam te staan.  Nu was het een stuk land met witte kool voor de zuurkool fabriek uit Kwintsheul.

 

 

 

 

 

 

 

Algauw kregen wij de uitnodiging  van de aannemer Weboma om aanwezig te zijn als op 05-07-1983 de eerste paal geslagen wordt.De eerste paal werd geslagen waar nu het visplaatsje is op het Rietveen. En dan wekelijks kijken en meten voor gordijnen en vloer bedekking.Het bouw proces duurt in jouw ogen veel te lang als je weer eens foto’s ging maken dan was er toch niet zoveel gedaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan komt de dag dat er ramen en deuren in waren geplaatst nu was het alleen maar naar binnen gluren staat de keuken of toilet al? Nu ging je kijken wat je met de tuin ging doen wij wonen aan het water ga je dan een visplaats maken of een steiger? De ene rekening na de ander komt binnen van bouw rente en die van de fundering kregen we als eerste.

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan de opbouw de een na laatste actie is het waterdicht maken.
De laatste actie is de vooroplevering  die kon niet al te lang op zich laten wachten.
Ja daar is hij dan op 14-03-1984 was de oplevering van ons huis om 10.30 uur dan sta je om 10.00 al klaar voor jouw deur te wachten.
Ja daar  kwam meneer Geers  van Weboma met de sleutels. Samen met hem door het hele huis gekeken of er gebreken waren en die waren er.
Nog even een proces verbaal opmaken en tekenen en nu aan de slag, verven en behangen hoefden we niet op advies van de uitvoerder.
Wij gingen aan de slag met parket en gordijnen en alvast wat spullen overbrengen.

Alles liep op rolletjes alle meubels zijn overgebracht en op 24-03-1984 was onze eerste nacht op het woudveen.
Op het woudveen zijn de eerste bewoners komen wonen, daar waren wij achter gekomen dus waren wij ook de eerste bewoners van de wijk.
We hebben heel wat meegemaakt de eerste bestrating, geluid overlast van bakker Veenman. Voor de bakker stonden nog geen huizen of bedrijven.
Waar nu Hornbach staat was toen de vuilstort van, van Vliet containers dus daar kwamen ook niet zulke lekkere luchtjes vandaan.

Er waren veel gezellige en enthousiaste wijkbewoners die het leuk vonden om wat meer met elkaar te ondernemen.
Zo kwam er een zeskamp, een fietspuzzeltocht, een BBQ, een kaartavond.  De wijk is zo levendig dat er verschillende cameraploegen zijn komen filmen BNN met Bart de Graaf,  RTL  en de WOS.

Wij wonen nog steeds met veel plezier, en we hopen dat de wijkvereniging De Venen nog lang zal blijven bestaan. Op naar de volgende 25 jaar.

 

Groetjes Hans Kok

Woudveen 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.