Halloween 2014 foto’s online

Halloween 2014 foto’s online

Het was weer een gezellige en voor sommige mensen een spannende avond toen afgelopen vrijdag avond de Halloween werd gevierd in de Venenwijk.
Veel mensen hadden weer hun uiterste best gedaan om er wat bijzonders van te maken. De foto’s staan nu online op onze foto pagina.

Hierbij ook gelijk een verslag van deze avond:

Hallo buurtbewoners van de Venenwijk.

Mijn naam is Jana wonende op de Mosveen 4.
31 Oktober was het voor de Kelten ouderjaarsavond, de oogst was binnen en het nieuwe zaaigoed lag klaar voor het nieuwe jaar die zij Samhain noemden. Tijd voor een vrije dag en s’avonds werd dit gevierd waar de naam Hallo-e-en of All Hallows Eve de Allerheiligenavond wordt genoemd.

Samhain betekende voor de Kelten nog iets anders zij geloofden dat op deze dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De geesten die uit de doden op zouden rijzen werden aangetrokken door voedsel die voor hen neer te leggen voor de deur. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Dat was het begin van de Halloween die wij nu vieren.

Het deelnemen aan het Halloween feest, vond ik allemaal wel spannend en de voor pret was nog veel leuker.

Maar wat voor thema ga ik doen. Hekserij, in de middeleeuwen belanden deze vrouwen op de brandstapel, hoe goed het bedoeld was en behulpzaam zij ook waren met hun brouwseltjes en zalfjes, maar niemand geloofde in hen.

Ik hoop dat jullie hebben mogen genieten van mijn creativiteit.

Ik heb een hoop reactie gehoord van de kinderen die mij erg eng vonden en een traantje hebben gelaten als wel van de ouders.

Dank jullie wel voor de eerste plaats, ik heb er erg van de Halloween avond genoten.

Ik hoop dat er volgen jaar nog meer mensen mee doen, het is zo leuk alleen al voor de reactie en gezichtjes van de kinderen.

Tot volgend jaar.

Groetjes Jana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.