Geslaagde bierproeverij

Geslaagde bierproeverij

Bierproeverij 30 juni

 

Aad Westdijk, van de Mitra in Monster, verzorgde op zijn geheel eigen en geestige wijze een proeverij van 8 speciaal bieren. De proeverij ging van licht via IPA  en Blonde Haas naar steeds wat zwaarder bier. Bij ieder bier werd toeglicht waar wij op moesten letten, zoals de geur, alcoholgehalte en welke smaken in het bier te herkennen zijn.Heel bijzonder was dat toen Aad ons de IPA van vandeStreek liet proeven en ons vroeg of wij misschien iets misten in die bier niemand kon aangeven wat dat was en dat bijna iedereen het een lekker biertje vond, dit terwijl het alcoholvrij bier bleek te zijn.

Tips van Aad: probeer eens IPA bij de rijsttafel en koel de speciaal bieren niet te veel, als iets warmer zijn komt de smaak veel beter tot zijn recht.

De avond werd afgesloten met het heel bijzonder Belgisch bier Barista Chocolate Quad. Bier, chocolade en koffie vinden elkaar in dit heel donkere bier. Een aanrader voor bij het dessert.

Tijdens de after party werden verschillende Blauwe IJsbeer bieren, die wij van de Bonte Haas gekregen hadden, geproefd en nu van geschoold commentaar voorzien.

Aad Westdijk en De Bonte Haas heel erg bedankt.

Een heel leuke en gezellige avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Frans Wulffers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.